ua en ru

Від служби відсторонено трьох поліцейських через події у Дніпрі 9 травня, - Аваков

Від служби відсторонено трьох поліцейських через події у Дніпрі 9 травня, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Матеріали щодо дій цих поліцейських направлено до органів прокуратури

Від служби відсторонено трьох поліцейських через події у Дніпрі 9 травня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

Так, міністр заявив, що комісія Національної поліції під головуванням начальника Департаменту внутрішньої безпеки надала керівництву МВС та Нацполіції попередні відомості про хід службового розслідування подій 9 травня у районі пам`ятника Слави у Дніпрі.

За його словами, відповідно до первинних результатів розслідування, троє поліцейських полку поліції особливого призначення ГУ НП у Дніпропетровській області вчиняли протиправні дії, які містять ознаки кримінальних правопорушень.

"Для надання ним правової оцінки матеріали щодо дій цих поліцейських направлено до органів прокуратури", - підкреслив голова МВС.

Аваков додав, що на період завершення службового розслідування ці троє поліцейських будуть відсторонені від несення служби.

"Окремо буде надана оцінка діям керівників поліції, які мали забезпечити публічний порядок під час масових заходів", - сказав він.

Нагадаємо, як повідомлялося, поліція Дніпропетровської області створила комісію, яка проводить службове розслідування дій поліцейських Дніпра під час сутичок 9 травня.