ua en ru

Службу "112" у містах Євро-2012 планується запустити у березні 2012 р., - МНС

Міністерство надзвичайних ситуацій України планує у березні-квітні наступного року у приймаючих містах Євро-2012 ввести у дію систему виклику екстреної допомоги за єдиним телефонним номером "112". Про це повідомив начальник профільного управління МНС Ростислав Валіхновський, передає інформаційний центр "Україна-2012".
"Термін (введення системи "112") - березень-початок квітня 2012 року. Зробимо все, щоб ця система була запущена", - сказав Валіхновський.
За його словами, поки що в проекті держбюджету на наступний рік не передбачено виділення коштів на організацію даної системи. Міністерство сподівається, що кошти будуть профінансовані з бюджету, водночас фахівці відомства шукають альтернативні шляхи, зокрема через залучення приватних компаній.
Нагадаємо, впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером "112" є пріоритетом для МНС у підготовці до чемпіонату Євро-2012. Відомство також приділяє увагу підготовці особового складу до турніру, зокрема, органів управління і підрозділів цивільного захисту.