ua en ru

У "Слуги народу" є три кандидати на посаду голови комітету зовнішньої політики

У "Слуги народу" є три кандидати на посаду голови комітету зовнішньої політики Фото: Давид Арахамія (РБК-Україна)

Кандидати з інших фракцій розглядатися не будуть

У фракції "Слуга народу" є три кандидати на посаду голови комітету з питань зовнішньої політики. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в кулуарах з'їзду партії, передає кореспондент РБК-Україна.

Якщо фракція в понеділок проголосує за усунення Богдана Яременко з посади, кандидатами на посаду голови комітету розгядатимуться три народних депутата.

"Богдан висловить свою позицію. Ми почуємо, потім зробимо голосування. Моя думка, що він повинен залишитися в комітеті, але піти з посади голови. Але це питання етичного характеру. Якийсь покарання має бути", - заявив Арахамія.

За його словами, розглядаються тільки кандидати від "Слуги народу", а не з інших фракцій.

"У нас немає одного кандидата. Є трійка кандидатів потенційних. Вони поки не здогадуються", - додав він.

Нагадаємо, 1 листопада голова комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко повідомив, що написав заяву про відставку. Яременко заявив, що передасть заяву спікера парламенту лише після того, як його відставку прийме фракція "Слуга народу". Також нардеп обіцяв опублікувати фотокопію своєї заяви.

Як повідомляло РБК-Україна, нардеп Яременко потрапив у скандал з-за листування з дівчиною зі сфери інтимних послуг під час засідання парламенту. Журналісти сфотографували листування Яременко та оприлюднили в інтернеті. Сам Яременко заявив, що його дії були умисними з метою "провокування непрофесійних журналістів".