ua en ru

У разі реваншу "рішення суду Москви стане підставою для репресій в Україні, - Висоцький

У разі реваншу "рішення суду Москви стане підставою для репресій в Україні, - Висоцький Фото: Сергій Висоцький

На його думку, дії Кремля по відкритій окупації будуть проходити за сценарієм, який можна спостерігати в окупованому Криму

Визнання російським судом Революції Гідності в Україні "державним переворотом" є підготовкою політико-правового фону для подальших дій по окупації України. Про це написав народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький на своїй сторінці в Facebook.

"Російський "суд" визнав Революцію Гідності 2014 року в Україні "державним переворотом". На перший погляд, це виглядає смішно... Однак справа не тільки в пропагандистському елементі гібридної агресії. Це - підготовка політико-правового фону подальших дій по окупації України і підтвердження того, що плани Кремля в цьому відношенні залишаються незмінними", - зазначив депутат.

На його думку, дії Кремля по відкритій окупації будуть проходити за сценарієм, який можна спостерігати в окупованому Криму: місцевий незаконний "російський суд" заточив двох евромайдановцевев за події в Києві.

"Приблизно те ж саме буде використане в разі криптоокупації. Якщо дестабілізація держави закінчиться приходом до влади сил реваншу, саме рішення московського суду і напрацьовані під час цього так званого процесу "матеріали" стануть відправною точкою для початку масових репресій в Україні", - підкреслив представник "Народного фронту".

"Нам з вами, дорогі активісти, волонтери, добровольці, військовослужбовці, депутати, журналісти, готують статус "путчистів" і "незаконних збройних формувань". Замислюйтесь про це кожен раз, коли чуєте пропаганду про "мир за всяку ціну", - резюмував Висоцький.