ua en ru

Складання мандатів опозиційними депутатами Київради по закінченню її повноважень не буде ефективним, - Меліхова

Депутат Київради, лідер фракції "Батьківщина" Тетяна Меліхова сумнівається в ефективності для роботи Київради такого методу як додавання опозиційними депутатами мандатів після закінчення повноважень самої Київради. . Про це вона заявила РБК-Україна.

"Скласти повноваження це не проблема. Але це потрібно, щоб ми тихо пішли. А ті моменти, на яких ми акцентуємо увагу ... як, наприклад, Гостинний Двір? ... Ми не будемо володіти інформацією! Якщо питанням не володіє опозиція, не володіє преса - не володіють кияни. На це треба звернути увагу .... Але кращий для більшості шлях, щоб їм ніхто не заважав. Вони ця година намагаються наші опозиційні проекти рішень не ставити на розгляд, не дати слово, чи не завести громадськість до сесійної зали - чинять опір. Тому треба зважити, чи варто їм створювати комфортне умови, або дійсно влаштувати демарш, який приверне увагу світової громадськості і наблизить київські вибори. Тому будемо радитися ", - зокрема зазначила Меліхова, відповідаючи на питання, чи готова фракція" Батьківщина "у Київраді погодитися на пропозиції колег по опозиції і відмовитися від мандатів депутатів Київради коли повноваження Київського міського сонета завершаться.

Також Меліхова звернула увагу на юридичний аспект даного питання: "Є такий нюанс, що якщо чинні депутати складають повноваження, повинні увійти ті, хто залишився в списку і треба щоб вони увійшли, їх повноваження підтвердили ... також при бажанні відмовилися від мандата. Так що це теж така процедура, що вона теж може затягнутися не на один місяць і не на один рік!.

Треба зважити, зазначила Меліхова, чи варто опозиції їм створювати комфортні умови роботи більшості, або "дійсно влаштувати демарш, який приверне увагу світової громадськості і наблизить київські вибори. Тому будемо радитися".

Нагадаємо, 16 квітня заступник голови фракції партії "Удар" у Верховній Раді Віталій Ковальчук заявив, що для вирішення питання призначення дати виборів у Києві депутати Київради з фракцій опозиції готові скласти депутатські мандати.