ua en ru

Словенія бачить Україну членом ЄС, - Тюрк

Словенія бачить Україну інтегрованою в європейську співдружність. Про це на спільному брифінгу з Президентом України Віктором Януковичем заявив Президент Республіки Словенія Даніл Тюрк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Словенія, будучи членом ЄС, підтримує розширення ЄС. Ми бачимо майбутнє Европи як великої розширеної Європи і, звичайно, бачимо Україну інтегрованою в європейську співдружність. Це наша принципова точка зору, яку ми постійно відстоюємо і відстоюватимемо і в майбутньому", - сказав Тюрк.
Також він відзначив, що Словенія планує і далі приділяти велику увагу лібералізації візового режиму між Україною та ЄС. "Такі великі досягнення вже мають місце відносно країн балканського півострова, і, звичайно, наші прагнення і зусилля ми докладатимемо, щоб полегшення, лібералізація візового режиму розповсюдилася і на Україну, тому що ми впевнені, що зміцнення і розширення міжлюдських контактів і стосунків допомагають вирішувати всі проблеми, які виникають", - відзначив Президент Словенії.
"Необхідно виконати всі критерії, які передбачаються для рівноправного членства в ЄС. ЄС - це не тільки економічний союз, який об'єднує певні країни, але це також і союз певних цінностей. Тих, які ми відстоюємо на цій території... Зокрема це стосується всіх прав людини, які визначені Європейською конвенцією з прав людини, а також визначені в міжнародних пактах про права людини", - сказав Тюрк і додав: "Необхідно притримуватись всіх стандартів, також щодо всіх судових процесів, які ведуться, всіх процесуальних дій, які необхідні для чесного судового процесу. Вони є основними критеріями європейської співдружності".