ua en ru

Словенія обмежить пропуск мігрантів до 2,5 тис в день

Словенія обмежить пропуск мігрантів до 2,5 тис в день Фото: біженці

Влади в Словенії змушені обмежувати потік біженців

Словенія офіційно обмежила кількість мігрантів, яким буде дозволено в'їзд в країну до 2,5 тисячі людей на день. Про це заявив міністр внутрішніх справ Словенії Бостян Сефич.

"Країна не може задовольнити прохання хорватських влади про прийом по 5 тисяч чоловік щодня, оскільки Австрія впускає в країну лише за 1500 осіб" , - повідомив міністр.

Багато мігрантів - в основному з країн Близького Сходу і Центральної Азії рухаються через Хорватію і Словенію, щоб потрапити в Австрію і далі - в Німеччину та інші західноєвропейські країни.

Введення ліміту на щоденний пропуск через кордон призвело до накопичення великої кількості пеерселенцев на кордоні Хорватії з Сербією.

Близько 40 автобусів з мігрантами прибутку в неділю з сербської сторони кордону, і кореспонденти відзначають зростання напруженості між знаходяться в нервозному стані нелегалами і стримуючими їх поліцейськими.

За словами одного із соціальних працівників, які знаходяться на кордоні, що відбувається, нагадує греблю, перегородившую річку. Багато мігрантів виснажені, і їх власні запаси предметів першої необхідності на кінець.

Близько 2,5 тисяч осіб були пропущені через кордон в суботу.

Нагадаємо, Прем'єр Угорщини вимагає від ЄС закрити грецько-турецький кордон.