ua en ru

У Словенії з'явився перший в світі цифровий надгробок

У Словенії з'явився перший в світі цифровий надгробок Фото: у Словенії з'явився перший в світі цифровий надгробок

У Словенії з'явився перший в світі цифровий надгробок

У Словенії з'явився перший в світі цифровий надгробок. Про це повідомляє The Daily Mail.

Так, надгробок встановили на могилі чоловіка на ім'я Янез Млакар. Він помер в 2000 році. Зовні надгробок майже не відрізняється від звичайного. Однак так відбувається до тих пір, поки до могили ніхто не підійшов. Спеціальний датчик реагує на наближення, і після цього на моніторі діагоналлю 48 дюймів починають з'являтися фотографії та відеокадри, на яких зображений покійний. Вони супроводжуються текстом про його життя.

Повідомляється, що надгробок розробила і виготовила місцева фірма Bioenergija. Тут запевняють, що електроніка, вмонтована в могильну плиту, не боїться вологи і пилу. Вартість цифрового надгробку становить 3 тисячі євро.

У компанії заявили, що отримали вже кілька замовлень на такі ж пам'ятники. В даний час фахівці Bioenergija працюють над створенням мобільного додатку, який дозволить родичам покійного управляти інформацією, що з'являється на моніторі надгробку, доповнювати її або міняти.

altaltaltalt

Фото: у Словенії з'явився перший в світі цифровий надгробок

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії в університеті Ліверпуля у затоці запрацювала найбільша вітряна електростанція Burbo Bank.