ua en ru

У Британії запрацювала найбільша вітряна електростанція

У Британії запрацювала найбільша вітряна електростанція Фото: вітряна електростанція

В роботу над станцією були залучені датські інженери

У Великобританії в Ліверпульській затоці запрацювала найбільша вітряна електростанція Burbo Bank. Про це повідомляє National Geographic.

"У Ліверпульській затоці працює найбільша у світі вітряна електростанція Burbo Bank. Реалізацією проекту займалася данська компанія DONG Energy", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, перша черга станції з 25 вітрогенераторів потужністю 3,6 МВт кожен і сукупною потужністю 90 МВт, відкрилася у 2007 році. На будівництво станції пішло 7 років.

Так, друга черга, яка будувалась в 2016-2017 роках, включає в себе 32 вітрогенератора сукупною потужністю 256 МВт. Зазначається, що один оберт гвинта здатний забезпечити електроенергією один будинок протягом 29 годин.

Таким чином, після введення другої черги в дію загальна потужність Burbo Bank досягла 346 МВт. Термін служби нової станції складе близько 25 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував низку проектів по альтернативній енергетиці в зоні Чорнобильської атомної електростанції.