ua en ru

Словаччина з 16 серпня почне тестувати газопровід Вояни-Ужгород

Словацький газовий оператор, компанія Eustream з 16 серпня почне тестувати газопровід Вояни-Ужгород, за яким передбачається реверс газу зі Словаччини в Україну.

Словацький газовий оператор, компанія Eustream з 16 серпня почне тестувати газопровід Вояни-Ужгород, за яким передбачається реверс газу зі Словаччини в Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Eustream.

"Eustream повідомляє, що 16.08.2014 поступово починає тестування трубопроводу Вояни - Ужгород. Тестування буде складатися з фази запуску та фази перевірки надійності", - наголошується в повідомленні.

Під час тестування, як наголошується, будуть прийматися пропозиції від постачальників на використання потужностей газопроводу. Передбачається, що після завершення тестування на початку вересня 2014 р. може початися комерційне використання ділянки.

Нагадаємо, раніше в меморандумі, підписаному Eustream з "Укртрансгазом", було прописано, що реалізація проекту щодо забезпечення реверсу газу зі Словаччини в Україну складається з двох етапів: перший етап передбачає введення в експлуатацію певного технічного потенціалу по реверсу газу в Україну з 1 жовтня 2014 року, а другий етап - з 1 березня 2015 р.

28 квітня "Укртрансгаз" та Eustream домовилися про реверс газу в Україну.