ua en ru

Словаччина допомогла Україні зупинити монополію "Газпрому", - Порошенко

Словаччина допомогла Україні зупинити монополію "Газпрому", - Порошенко Фото: Петро Порошенко і Андрей Кіска

Санкції проти РФ будуть продовжені в разі порушення перемир'я

Словаччина допомогла Україні зупинити монополію російського "Газпрому". Про це у своєму Twitter написав Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з Президентом Словаччини Андреэм Кіскою.

"Співробітництво зі Словаччиною в енергетичній сфері дозволило забезпечити газом Україну і зупинити монополію "Газпрому", - написав Порошенко.

Він зазначив, що Словаччина виступає за продовження санкцій відносно Росії у випадку продовження порушення мінських угод.

"Позиція Словаччини та ЄС чітка - якщо не будуть повністю імплементовані Мінські домовленості, санкції відносно РФ будуть продовжуватися", - написав Порошенко.

Зазначимо, на прес-конференції в Києві Порошенко підкреслив, що вперше за 23 роки Україна забезпечила енергетичну незалежність.

"І кожен день відбуваються надзвичайно важливі для нашої безпеки речі, в тому числі і сьогодні, коли було підписано угоду про интерконнекторе з угорською компанією, яка зміцнює нашу енергетичну безпеку, означає, що ми енергетичною безпекою займаємося не тільки взимку, це той пріоритет, який ми обов'язково закріпимо той успіх, який був досягнутий взимку цього року", - цитує слова Порошенка РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше Президент Словаччини Андрей Кіска заявив, що Росія намагається розколоти Євросоюзу в питанні збереження санкцій, введених проти неї у зв'язку з кризою в Україні.