ua en ru

Президент Словаччини закликав ЄС до єдності щодо санкцій проти РФ

Президент Словаччини закликав ЄС до єдності щодо санкцій проти РФ Лідери Словаччини підтримують санкції проти РФ

Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що Росія намагається розколоти Євросоюзу в питанні збереження санкцій, введених проти неї у зв'язку з кризою в Україні, передає Bloomberg.

"Ми ясно бачимо російські спроби послабити єдність між країнами-членами ЄС", - сказав Кіска на прес-конференції в Братиславі.

Також він підкреслив, що Євросоюзу слід зберігати єдиний підхід в питанні санкцій.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, виступаючи на тій самій прес-конференції, заявив, що бойовики і уряд України "в рівній мірі відповідальні" за порушення перемир'я. Він додав, що взаємні санкції між Росією і ЄС шкодять обом сторонам, але підтримує розширення санкцій. При цьому Фіцо підкреслив, що Словаччина не збирається підривати єдність Євросоюзу.

Нагадаємо, в червні на саміті ЄС буде обговорюватися питання про продовження економічних санкцій проти Росії, введених в липні минулого року.

У березні Bloomberg назвав Словаччину в числі країн, які виступають проти продовження санкцій, поряд з Угорщиною, Австрією, Іспанією, Кіпром, Італією і Грецією. Для прийняття рішення щодо санкцій потрібна згода всіх 28 членів Євросоюзу.