ua en ru

Словаччина не зафіксувала зниження обсягів транзиту газу з України

Словаччина не зафіксувала зниження обсягів транзиту газу з України.

Словаччина не зафіксувала зниження обсягів транзиту газу з України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби словацького газового оператора, компанії Eustream.

"Газотранспортна система з України через Словаччину працює в межах норми. Eustream не зафіксував зниження тиску або зменшення обсягів газу на компресорній станції Великі Капушани на кордоні з Україною", - наголошується в повідомленні.

Українська сторона, як підкреслюється, підтвердила передачу обсягів газу на поточний день у звичайному кількості. "Ситуація на словацько-українському кордоні буде постійно контролюватися і регулярно оцінюватися", - наголошується в повідомленні.

Eustream також заявляє про готовність забезпечити реверс газу в ЄС Австрії в обсязі 23,8 млн куб. м на день і з Чехії в обсязі 67 млн куб. м на день через свою територію.

Крім того, у разі необхідності, як йдеться у повідомленні, є можливість використовувати нещодавно побудований словацько-угорський трубопровід, будівництво якого на словацькій стороні повністю закінчено.

"Новий газопровід може служити для екстрених поставок з Угорщини, але вимагає якнайшвидшого завершення робіт на угорській стороні", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 16 червня Росія з-за боргу припинила поставки газу для України, проте продовжила його транзит для ЄС через територію України.