ua en ru

Словаччина назвала умову передачі Україні системи ППО С-300

Словаччина назвала умову передачі Україні системи ППО С-300 Фото: Словаччина назвала умову передачі Україні системи ППО С-300 (livejournal.com)

Єдина система протиповітряної оборони С-300, яка знаходиться на озброєнні армії Словаччини, може бути передана Україні. Однак за умови, що країна отримає альтернативу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Тeraz.sk.

"Ми всі намагаємося допомогти Україні, наскільки можемо, але я повинен передусім переконатися, що це відповідає оборонним інтересам Словаччини. Адже це єдина система протиповітряної оборони у Словацької Республіки, якій поки немає альтернативи", - пояснив міністр оборони республіки Ярослав Надь.

Своєю чергою він апелював до необхідності позбутися залежності від російських технологій, заявивши, що МіГи та С-300 можуть підтримувати лише російські компанії, що в нинішній ситуації "практично неможливо".

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Словацький уряд дав попередню згоду на передачу Україні систем протиповітряної оборони С-300. Вони посилять захист від авіаударів Росії.

Зазначимо, що вчора президент США Джо Байден заявив про постачання до України військового обладнання із системами ППО, протитанковими комплексами та іншим озброєнням.

Війна Росії проти України триває 22-й день. Всі подробиці російської агресії, ситуація в містах і міжнародна реакція - у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.