ua en ru

Наступний раунд переговорів Україна-ЄС-Росія щодо транзиту газу заплановано на 26 вересня

Наступний раунд переговорів Україна-ЄС-Росія щодо транзиту газу заплановано на 26 вересня Фото: "Нафтогаз" і "Газпром" (колаж РБК-Україна)

12-13 вересня у Брюсселі відбувся перший раунд тристоронніх технічних консультацій

Наступний раунд переговорів Україна-Євросоюз-Росія щодо транзиту російського газу через України до Європи заплановано на 26 вересня 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, 12-13 вересня у Брюсселі (Бельгія) відбувся перший раунд тристоронніх технічних консультацій. У ході консультацій експерти України, ЄК та РФ обговорили ключові елементи контрактів на транспортування газу, що застосовуються в ЄС, підходи до формування тарифів питання реформування управління українською газо-транспортною системою.

Зокрема, у ході зустрічі, українська сторона підтвердила зацікавленість у поширенні на Україну режиму внутрішнього ринку ЄС.

"У цьому зв'язку учасниками консультацій підтверджено, що відносини між господарюючими суб'єктами України, ЄС та РФ визначатимуться законодавчим полем, яке повністю відповідатиме законодавству ЄС. Домовлено про проведення наступного раунду консультацій 26 вересня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, "Газпром" не з’явився на тристоронні переговори на експертному рівні щодо транзиту газу територією України.