ua en ru

Наступні два роки будуть найспекотнішими на Землі, - метеорологи

Наступні два роки будуть найспекотнішими на Землі, - метеорологи Фото: наступні два роки будуть найспекотнішими на планеті

У 2015 р. середня температура була вище звичайних показників на 0,68 градуса за Цельсієм

Британська метеорологічна служба вважає, що найближчі два роки стануть найспекотнішими для планети. Зростання шкідливих викидів в атмосферу, що призводять до парникового ефекту, призведе до серйозних змін кліматичної системи Землі, передає BBC Росія.

В цьому році середня температура була вище звичайних показників на 0,68 градуса за Цельсієм.

На думку вчених, температурна аномалія Ель-Ніньо, що виникає в Тихому океані і призводить до підвищення температури, буде мати вплив на погоду на планеті. Проте в Європі це явище призведе до зниження температури в літній час.

Професор Роуен Саттон з Університету Редінга каже, що 2014, 2015 і 2016 роки стануть найспекотнішими на планеті за час спостережень. "Це не випадковість. Ми спостерігаємо ефект накопичення температури в океанах та атмосфері, що викликане парниковими газами", - зазначив учений.

Вчені стверджують, що збільшується кількість вуглекислого газу в атмосфері і тривають зміни, що відбуваються в океанах, призведуть до серйозних наслідків.

У той же час метеорологи вважають, що найближче десятиліття стане більш прохолодними і сухим в літній час для Європи - через похолодання в Атлантиці.

Нагадаємо, український гідрометцентр б'є тривогу із-за підвищення температурних показників влітку.