ua en ru

Наступного пленарного тижня у Раді очікують послання президента, - нардеп

Наступного пленарного тижня у Раді очікують послання президента, - нардеп Фото: Олексій Гончаренко (УНІАН)

Наступного пленарного тижня нардепи також можуть проголосувати зміни до Конституції по курсу України в ЄС та НАТО

У Верховній раді очікують послання президента України Петра Порошенка народним депутатам наступного пленарного тижня. Про це розповів заступник глави фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко в кулуарах парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, наступного пленарного тижня нардепи також можуть проголосувати президентський проект закону щодо змін до Конституції по курсу України на вступ до Євросоюзу та НАТО.

"Можливо, наступного тижня відбудеться послання президента. Також можливо, що наступного тижня ми будемо вже голосувати за зміни до Конституції. Тому наступний тиждень може бути цікавим", - повідомив Гончаренко.

Зазначимо, що згідно з розкладом засідань парламенту, наступний пленарний тиждень відбудеться 18-21 вересня 2018 року.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, заступник глави фракції БПП Сергій Березенко заявив, що внесення змін до Конституції України в питанні закріплення курсу в НАТО і ЄС не потребуватиме проведення референдуму. Він підкреслив, що, якщо вносяться зміни в преамбулу - конкретні статті та конкретні розділи, то референдум не потрібний. Березенко додав, що народні депутати зараз очікують від комітетів ВР підготовку документів для розгляду питання внесення змін до Конституції у сесійній залі.

Додамо, що глава фракції БПП Артур Герасимов зазначив, що на внесення змін до Конституції у частині закріплення євроатлантичної інтеграції України вже зібрано понад 300 голосів парламентарів.