ua en ru

Наступне засідання глав урядів СНД відбудеться у Ашхабаді у травні-червні 2012 р

Наступне засідання глав урядів країн-учасниць СНД відбудеться у Ашхабаді (Туркменістан) у травні-червні-2012 року. Точна дата проведення буде визначена пізніше, повідомляє прес-служба Кабміну.

Раніше повідомлялося, прем'єр-міністри країн-членів СНД підписали під час засідання глав урядів СНД у Санкт-Петербурзі угоду про створення зони вільної торгівлі.
Робота над угодою продовжувалася 3 роки, відбулося 14 раундів переговорів. Активізувалась робота протягом 2010-2011 років.
Прем‘єр-міністр України Микола Азаров підкреслив, що підписання угоди про створення зони вільної торгівлі у рамках Співдружності Незалежних Держав та підписання угоди про зону вільної торгівлі ЄС - це пункти одного плану відкриття для України зовнішніх ринків задля сталого економічного розвитку.
Микола Азаров назвав історичним підписання угоди про створення ЗВТ в рамках СНД та додав, що підписання угоди про створення ЗВТ з ЄС, яке зараз знаходиться на завершальному етапі, "це пункти одного плану розширення можливостей України на зовнішніх ринках".
"Ми домовились сьогодні підписати угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД", - сказав глава уряду Російської Федерації Володимир Путін. При цьому він підкреслив, що за перше півріччя поточного року товарообіг в рамках СНД збільшився на 48% і перевищив 134 млрд дол.