ua en ru

Під слідством в Україні перебувають 13 агентів спецслужб РФ, - СБУ

Під слідством в Україні перебувають 13 агентів спецслужб РФ, - СБУ Фото: у СБУ розповіли про досягнення української контррозвідки

Серед підозрюваних - заступник начальника штабу АТО та підполковник Нацгвардії

Під слідством в Україні зараз перебувають тринадцять агентів російських спецслужб, серед яких заступник начальника штабу АТО та підполковник Національної гвардії. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Крім того ведеться слідство проти співробітника відділу кадрів військової частини та військовослужбовця Збройних сил, а також кількох мешканців різних областей, які перебували на оперативному зв’язку зі спецслужбами РФ і передавали їм інформацію з обмеженим доступом.

Як повідомили в СБУ, щодо двадцяти двох осіб уже винесено обвинувальний вирок суду.

Зокрема, до дев’яти років позбавлення волі засуджено громадянина Росії, кадрового співробітника головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ, який вербував громадян України і намагався отримати таємну документацію про зразки новітнього військового озброєння.

"Дванадцять років ув’язнення отримав колишній офіцер повітряних сил, який дав письмову згоду працювати на ФСБ РФ. Зрадник передавав росіянам інформацію про маршрути польотів військових літаків", - також повідомляє прес-служба СБУ.

Нагадаємо, спецслужби Російської Федерації намагалися завербувати українського дипломата у Москві, пропонуючи вирішити питання з приватизацією його майна у Криму.