ua en ru

Слідство має в своєму розпорядженні аудіозапис переговорів диспетчера з Boeing 737, який розбився в Казані

В рамках розслідування авіакатастрофи в Казані слідчі вилучили диски з записом переговорів диспетчера з екіпажем Boeing 737, записи з екранів моніторів диспетчерів і камер стеження за їх роботою. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету (СК) РФ Володимир Маркін.

В ході огляду місця події, який ще не закінчено, з землі витягнутий двигун Boeing 737. Також виявлено та вилучено один з бортових самописців, а також зовнішній захисний бокс другого "чорного ящика", проте пошуки його внутрішньої частини поки тривають, повідомив представник відомства.

За його словами, вже призначено судово-хімічна експертиза палива, зразок якого взято з місця заправки лайнера в аеропорту Домодєдово - її проведуть фахівці державного НДІ цивільної авіації.

Крім того, після отримання висновку Міждержавного авіаційного комітету, яке долучать до матеріалів справи, що будуть вирішуватись питання про призначення судово-технічних експертиз. Саме вони дозволять зробити висновки про причини трагедії, зазначив в.маркін.

Нагадаэмо, 17 листопада о 17:27 за київським часом при посадці в казанському аеропорту літак Boeing 737-500 авіакомпанії "Татарстан", що виконував рейс U9-363 з Домодєдово (Москва) в Казань, впав на злітно-посадкову смугу і загорівся. Всі, хто знаходилися на борту 50 людей загинули.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть більше двох осіб). Слідством розглядаються різні версії події, серед основних - технічна несправність, помилка пілотування.