ua en ru

Слідство використало нову методику для розслідування загибелі білоруса Шишова

Слідство використало нову методику для розслідування загибелі білоруса Шишова Фото: голова БДУ Віталій Шишов (instagram.com/vvshishov)

На сьогодні проводяться певні слідчі дії у зв'язку із загибеллю глави "Білоруського будинку в Україні" Віталія Шишова. Для цього використовують нову практику для української поліції.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів керівник Головного управління Національної поліції у Києві, генерал Іван Виговський.

"Буквально кілька тижнів тому для повного дослідження обставин його смерті та отримання консультацій у галузі поведінкового аналізу ми залучали у рамках міжнародного співробітництва фахівців з інших держав. Вони з нашими поліцейськими були на місці події", - зазначив Виговський.

Однак експерти просили, щоб поки що не розголошувалась інформація звідки вони. Відомо, що фахівці складатимуть психологічний портрет померлого, його стану, вивчатимуть матеріали кримінального провадження, хто давав свідчення.

"Весь світ рухається вперед і ми теж переймаємо такі передові практики", - наголосив генерал.

За результатами цієї співпраці буде отримано консультаційний висновок, який буде долучено до матеріалів кримінального провадження. Слідство розглядає версію самогубства, але не виключає варіанта, що Шишову "допомогли".