ua en ru

Слідчі ГПУ і Нацполіції "кошмарять" приватний бізнес за старою традицією, - ЗМІ

Слідчі ГПУ і Нацполіції "кошмарять" приватний бізнес за старою традицією, - ЗМІ Фото: DV Bank

ЗМІ вирішили розслідувати ситуацію з переслідуванням співвласника DV Bank

Слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) і Національної поліції "кошмарять" приватний бізнес за старою традицією. Про це написав Дмитро Рибаков у своїй статті у виданні "Апостроф", де йдеться про ситуацію з переслідуванням співвласника DV Bank Сергія Горбачевського.

Як зазначається, прокурор ГПУ Стороженко та слідчий Нацполіції Тарасенко інкримінують йому "привласнення або розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем", що призвело до банкрутства в 2015 році "Інтеграл-банку".

За даними видання, Горбачевський працював в "Інтеграл-банку" на посаді заступника начальника казначейства й, за внутрішнім регламентом, не мав повноваження приймати кредитні рішення, що призвели до неплатоспроможності фінустанови.

Автор зазначає, що вся аргументація слідчих побудована на показаннях одного лише свідка, які містять алогічні факти. З приводу цих свідчень вже порушена кримінальна справа за "завідомо неправдиве повідомлення про злочин", додав він.

Рибаков підкреслює, що напередодні сам Горбачевський був визнаний судом потерпілим в справі про банкрутство "Інтеграл-банку", проте в реєстрах кримінальних проваджень відбулася "якась маніпуляція".

"Буквально декілька днів тому кримінальне провадження щодо вищенаведених потерпілих осіб (Горбачевського та ДіВі-Банка, - ред.) зникло з реєстру розслідувань. Протягом двох днів справу замінили на іншу, де "організаторами злочину" виступили саме потерпілі – "ДіВі Банк" та Сергій Горбачевський", - зазначається в матеріалі.

Слідчі проводять чисельні обшуки в будинку Горбачевського та головному офісі ДіВі Банку, вилучають один і той самий перелік документів, матеріальних цінностей, накладають арешти на рахунки, що в подальшому скасовується рішеннями судів як незаконне, пише автор.

"Це сумнозвісний "джентельменський набір" елементарних перешкод у веденні господарської діяльності… По суті, прелюдія для виходу на сцену "рєшал", - резюмував Рибаков.