ua en ru

Слідчий комітет Росії порушив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет Росії порушив нові справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет РФ

У Слідкомі знову звинувачують українських військових в обстрілі цивільних

Управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, Слідчого комітету (СК) Росії порушив ще ряд кримінальних справ проти українських військовослужбовців. Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

Повідомляється, що справи порушено за нібито "фактами обстрілів населених пунктів південного сходу України за ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)".

За даними слідства, в період з 29 березня по 3 квітня 2017 року військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України, нібито "свідомо виконуючи злочинні накази вищестоящих посадових осіб Міністерства оборони України, неодноразово проводили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння калібру не менше 122 мм по об'єктам цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями, в місті Докучаєвську, селі Комінтернове та інших населених пунктах Донецької області"

В результаті зазначених обстрілів, говорять в СК, загинули троє мирних жителів, зруйновано понад 25 об'єктів, в тому числі житлових будинків.

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет Російської Федерації порушив чергову справу проти українських військових.