ua en ru

Слідчий комітет РФ заявляє про отримання доказів застосування забороненої зброї на Донбасі

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації отримані "незаперечні докази використання проти мирного населення забороненої зброї" в ході бойових дій на території Донецької і Луганської областей.

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації отримані "незаперечні докази використання проти мирного населення забороненої зброї" в ході бойових дій на території Донецької і Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

"Згідно з висновком хімічної судової експертизи, у зразках грунту, переданих російським слідчим очевидцями обстрілу в селищі Семенівка міста Слов'янська Донецької області - біженцями з України, містяться продукти згоряння займистої суміші Н-17, якою споряджають міни і авіабомби. Фактично це вдосконалений і більш смертоносний варіант запалювальних снарядів, які раніше начинялись білим фосфором. Такий склад пропалює людину наскрізь, причому загасити його практично неможливо. Тому люди, які опинилися в зоні ураження, відчувають страшні страждання, і часто приречені на болісну смерть, не кажучи вже про найсильніший психологічний шок. При цьому надати допомогу постраждалим у цій ситуації вкрай важко, так як потрібне спеціалізоване лікування", - відзначають в СК Росії.

Також повідомляється, що в даний час слідством встановлюються "конкретні особи з числа представників силових структур України, причетні до цього злочину".

"СК Росії має намір притягнути їх до кримінальної відповідальності за нормами російського законодавства. Крім того, матеріали кримінальної справи можуть бути передані у відповідні міжнародні судові інстанції", - відзначають в прес-службі.

Зазначимо, слідчий комітет РФ вже звинувачував Україну у використанні заборонених фосфорних боєприпасів. У свою чергу українська сторона заперечує застосування в ході АТО забороненої зброї.