ua en ru

Слідком РФ порушив кримінальні справи проти Полторака та інших чиновників Міноборони

Слідком РФ порушив кримінальні справи проти Полторака та інших чиновників Міноборони Фото: Слідком РФ (sledcom.ru)

У Слідкомі РФ заявили, що задокументували "десятки фактів злочинів проти російськомовного населення Донбасу"

Слідчий комітет Російської Федерації у зв'язку з конфліктом на сході України порушив 20 кримінальних справ стосовно посадових осіб Міністерства оборони України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Справи порушені проти міністра оборони України Степана Полторака, його заступників Олега Руснака, Івана Шевчука, Ігоря Павловського, Олександра Дубляна, начальника Генерального штабу Віктора Муженка, а також його перших заступників і заступників Ігоря Колесника, Сергія Бесараба і Володимира Хижого, посадових осіб, які здійснюють керівництво розвідкою, сухопутними військами і повітряними силами, у тому числі спеціальними операціями: Сергія Попка, Василя Бурби, Сергія Наєва, Анатолія Пушнякова, Олександра Красноока, Олександра Павлюка, Андія Грищенка, Олександра Локоти, Сергія Дроздова, Михайла Забродського, Ігоря Луньова та Ігоря Воронченка.

У Слідкомі РФ заявляють, що в діях перерахованих посадових осіб вбачаються ознаки злочинів, передбачених статтями 356 і 357 Кримінального кодексу Росії (застосування заборонених засобів і методів ведення війни, геноцид).

"Вони віддавали свідомо злочинні накази бійцям силових структур України про проведення прицільних артилерійських обстрілів з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, розташованих в населених пунктах самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік", - стверджують російські правоохоронці.

У Слідчому комітеті заявили, що задокументували "десятки фактів злочинів проти російськомовного населення Донбасу".

"У ряді випадків слідством вже встановлені конкретні військовослужбовці, причетні до них, десь їх ще неодмінно належить встановити", - відзначили в Слідкомі.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії заявляв про кримінальну справу щодо Полторака і інших високопоставлених військових 24 серпня 2016 року.