ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Слідчий комітет РФ звинуватив українських військових в "обстрілі" цивільної інфраструктури на Донбасі

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) порушив нові справи проти українських військових. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу російського відомства.

Як повідомляється, російське слідство звинувачує українських військових в "артилерійських обстрілах цивільної інфраструктури Донбасу". Так, нові справи відкриті за трьома "фактам". Зокрема, 12 жовтня під обстріл потрапила територія садового товариства "Троянда" в окупованому Донецьку, де був поранений мирний житель. Крім того, в Слідкомі РФ заявляють, що 13 жовтня українські військові нібито обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури в Мар'ївці під Луганськом, в результаті чого загинули дві людини. У РФ також заявляють, що 14 жовтня українські військові нібито потрапили снарядами у виправну колонію в селищі Шахти міста Горлівки, в результаті чого загинув один із засуджених.

"За всіма цими фактом Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко ініціює створення "списку Слідчого комітету РФ" за незаконні слідчі дії в Україні.

Крім того, Геращенко заявляла, що справи Слідчого комітету РФ, відкриті проти українських військових, є порушенням і українського законодавства, яке забороняє будь-які незаконні слідчі дії, і російського, що дозволяє слідчі дії своїм компетентним органам виключно на російській території.