ua en ru

Слідком РФ порушив дві нові кримінальні справи проти українських військових

Слідком РФ порушив дві нові кримінальні справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет Росії

У комітеті українським військовим закидають артобстріли Донецької області

Слідчий комітет Російської Федерації порушив дві нові кримінальні справи проти українських військових. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії встановлені раніше невідомі факти проведення українськими військовослужбовцями артобстрілів цивільного населення, а також нові особи з числа військовослужбовців Збройних сил України, причетних до них", - сказано в повідомленні.

За інформацією Слідкому РФ, з листопада 2016 по січень 2017 року командир 79-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ Олексій Шандар, заступник командира 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олександр Самарський і інші особи з числа військовослужбовців

ЗСУ та Нацгвардії нібито здійснили прицільні артилерійські обстріли об'єктів цивільної інфраструктури Донецької області.

Російські слідчі звинувачують українських військових у "веденні вогню з важких видів озброєння за програмними цілями, які не є військовими".

"Також встановлено, що в період з 7 по 15 лютого 2017 року Олександр Самарський та інші особи з числа військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в містах Донецьку та Докучаєвську, а також Новоазовському районі Донецької області", - заявляють в Слідкомі.

Так, щодо Шандара і Самарського порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Нагадаємо, у Росії Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти Збройних сил України за нібито обстріли житлових і адміністративних будівель в Донецькій області.