ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив чергову кримінальну справу проти ЗСУ

Слідчий комітет РФ порушив чергову кримінальну справу проти ЗСУ Фото: слідчий комітет РФ знову розслідує діяльність ЗСУ на Донбасі

Військове керівництво України підозрюють у застосуванні заборонених методів ведення війни на Донбасі

В Росії Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти Збройних сил України за нібито обстріли житлових і адміністративних будівель в Донецькій області. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті СК РФ.

"У період з 4 по 6 лютого поточного року особами з числа військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії України на території Донецької області проведені численні артилерійські обстріли, в результаті яких пошкоджено десятки житлових будинків і адміністративних будівель, а також лінії електропередач і залізничний рухомий склад", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни ГСУ СК Росії, порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни ).

"Київська влада продовжує незаконно, в порушення мінських домовленостей і що випливають із них зобов'язань про припинення вогню, активно нарощувати свою військову присутність уздовж лінії зіткнення, стягуючи туди додаткові сили, в тому числі підрозділу 79-ї окремої десантної штурмової бригади, а також націоналістичні батальйони "Донбас" і полку "Азов", - вважають в СК РФ

СК Росії розслідує діяльність вищого політичного і військового керівництва України

Також наголошується, що в ході попередніх розслідувань СК Росії отримали "неспростовні докази вчинення численних злочинів проти миру і безпеки людства" на Донбасі, вчинені, зокрема, ВСУ та МВС України.

"У кримінальних справах допитано понад 130 тис. осіб, з них понад 20 тис. - визнані потерпілими, проведені сотні складних судових експертиз", - додали в СК.

Крім цього, СК веде кримінальні справи щодо вищого політичного і військового керівництва України, яке віддавало і виконувало "злочинні накази на знищення мирного населення".

Як повідомляється, серед фігурантів кримінальних справ - міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр оборони України Степан Полторак, начальник Генерального штабу Міністерства оборони України Віктор Муженк, а також колишній командир Сухопутних військ Збройних сил України Анатолій Пушняков і чинний командир Сухопутних військ Збройних сил України Сергій Попко

Нагадаємо, слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти ВСУ через ситуацію в Авдіївці.