ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти українських військових через "обстріл" Донецька

Слідчий комітет РФ порушив справу проти українських військових через "обстріл" Донецька Фото: Слідчий комітет Росії (sledcom.ru)

У Следчому комітеті заявили, що через "обстріл" поранені двоє людей

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу проти українських військових через "обстріл" окупованого Донецька. Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського відомства.

Як повідомляється, вночі 10 липня 2017 року військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України нібито здійснили прицільний обстріл з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в Донецьку. У російському відомстві зазначають, що через ці "обстріли" поранені двоє мирних жителів.

"В даний час проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин цих злочинів і посадових осіб, причетних до їх скоєння. Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Російської Федерації порушив нові кримінальні справи проти українських військовослужбовців, які нібито обстріляли цивільне населення на Донбасі.