ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти співробітників відділу військової прокуратури ГПУ

Слідчий комітет РФ порушив справу проти співробітників відділу військової прокуратури ГПУ Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

У РФ співробітники військової прокуратури ГПУ підозрюються в "притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності"

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) порушив справу проти співробітників відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України (ГПУ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету РФ.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно заступника начальника відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Вадима Приймачка та інших працівників цього відомства", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в РФ співробітники військової прокуратури ГПУ підозрюються в "притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, сполученому з обвинуваченням особи у вчиненні особливо тяжкого злочину" ( ч. 2 ст. 299 КК РФ).

Наголошується, що українські правоохоронці відкрили справу, в рамках якої "договір про приєднання Криму до Російської Федерації став розглядатися як умисні дії, спрямовані на зміну кордонів України". В рамках зазначеної справи нібито "незаконно" українські правоохоронці притягнули до кримінальної відповідальності 19 суддів, які визнали анексію Криму "конституційною".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.