ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом затримання російської журналістки співробітниками СБУ

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом затримання російської журналістки співробітниками СБУ Фото: Слідчий комітет РФ

Слідчий комітет РФ: СБУ повідомила про депортацію журналістки РФ з України

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) відкрив кримінальне провадження за фактом затримання в Києві кореспондента російського Першого каналу Олександри Черепниної співробітниками Служби безпеки України (СБУ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету.

"Головним слідчим управлінням СК Росії за фактом незаконного позбавлення волі та перешкоджання законній професійній діяльності спеціального кореспондента Першого каналу Олександри Черепниної порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених п. "а" ч. 2 ст. 127 КК РФ (незаконне позбавлення волі групою осіб за попередньою змовою) і ч. 2 ст. 144 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, вчинене особою з використанням свого службового становища)", - йдеться в повідомленні.

За даними комітету, журналістка виконувала редакційне завдання телеканалу в Києві. Напередодні вранці журналістка вийшла на зв'язок зі своїми колегами, а через кілька годин СБУ повідомила про її депортацію з країни.

"Те, що Олександру Черепнину відпустили, не пред'явивши жодних звинувачень у порушенні закону, що ще раз підтверджує факт того, що насильницьке затримання і видворення пов'язано тільки з тим, що російська журналістка писала і говорила правду про події, що відбуваються в сучасній Україні, що так не подобається її нинішній владі", - заявили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в Російській Федерації спростували затримання на Майдані Незалежності в Києві журналістів російського телеканалу "Росія 24".