ua en ru

Слідчий комітет РФ повідомив про арешт ще 2 підозрюваних у справі про аварію у московському метро

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про арешт ще 2 підозрюваних у кримінальній справі про аварію у московському метро 15 липня.

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про арешт ще 2 підозрюваних у кримінальній справі про аварію у московському метро 15 липня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

"Сьогодні в рамках кримінальної справи про аварію у московському метрополітені затримано 31-річний заступник начальника дистанції капітального ремонту служби колії ГУП "Московський метрополітен" Олексій Трофимов і 55-річний директор з виробництва субпідрядної організації ТОВ "Спецтехреконструкция" Анатолій Круглов. Вони підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації метрополітену, що спричинило смерть двох і більше осіб)", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, Круглов був відповідальним за виробництво робіт по врізці стрілочного переводу на перегоні станцій "Парк Перемоги - Слов'янський бульвар", однак не здійснив належного контролю. Трофімов, що особисто брав участь в будівництві стрілочного переводу, як вважає слідство, допустив неналежне закріплення дотепника стрілки. Ці дії в сукупності з діями інших підозрюваних по цій кримінальній справі - Валерія Башкатова і Юрія Гордова - призвели до аварії, що призвела до сходження електропоїзди з рейок, загибель 22 осіб та заподіяння різних тілесних ушкоджень понад 150 пасажирам метрополітену.

В даний час по кримінальній справі триває проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин цієї трагедії та осіб причетних до неї.

Нагадаємо, 15 липня приблизно о 08:35 тунелю на перегоні між станціями Арбатсько-Покровської лінії Московського метрополітену "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" три вагони поїзда, що прямував на швидкості 70 км/год, зійшли з рейок.

18 липня СК РФ заарештував 2 підозрюваних у кримінальній справі про аварію у московському метро 15 липня.