ua en ru

Слідком РФ повідомив про затримання четвертого підозрюваного у справі про аварію у московському метро

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про арешт четвертого підозрюваного у кримінальній справі про аварію у московському метро 15 липня 2014 р.

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про арешт четвертого підозрюваного у кримінальній справі про аварію у московському метро 15 липня 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідком.

"Сьогодні Басманний районний суд міста Москви задовольнив клопотання слідства і обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту стосовно заступника начальника дистанції капітального ремонту служби колії ГУП "Московський метрополітен" Олексія Трофімова. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації метрополітену, що спричинило смерть двох і більше осіб)", - йдеться в повідомленні.

Як вважає слідство, Трофімов, особисто брав участь в будівництві стрілочного переводу на перегоні станцій "Парк Перемоги - Слов'янський бульвар", допустив неналежне закріплення дотепника стрілки. Ці дії в сукупності з діями інших підозрюваних по цій кримінальній справі призвели до аварії, що призвела до сходження електропоїзди з рейок, загибель 23 людей та заподіяння різних тілесних ушкоджень понад 150 пасажирам метрополітену.

Раніше в рамках цієї кримінальної справи були заарештовані старший дорожній майстер служби колії ГУП "Московський метрополітен" Валерій Башкатов, помічник дорожнього майстра шляху Юрій Гордов і директор з виробництва субпідрядної організації ТОВ "Спецтехреконструкція" Анатолій Круглов.

В даний час по кримінальній справі триває проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин цієї трагедії та осіб, причетних до неї.