ua en ru

Слідчий комітет РФ пред'явив звинувачення ще 2 фігурантів справи про аварію у московському метро

Слідчий комітет Росії пред'явив звинувачення ще 2 фігурантів справи про аварію у московському метро.

Слідчий комітет Росії пред'явив звинувачення ще 2 фігурантів справи про аварію у московському метро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

"Головним слідчим управлінням СК Росії пред'явлено обвинувачення директору з виробництва субпідрядної організації ТОВ "Спецтехреконструкция" Анатолію Круглову та заступнику начальника дистанції капітального ремонту служби колії ГУП "Московський метрополітен" Олексію Трофимову", - йдеться в повідомленні.

Їм інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації метрополітену, що спричинило смерть двох і більше осіб).

За версією слідства, Круглов був відповідальним за виробництво робіт по врізці стрілочного переводу на перегоні станцій "Парк Перемоги - Слов'янський бульвар", однак не здійснив належного контролю. Як вважає слідство, Трофимов, особисто брав участь в будівництві стрілочного переводу, допустив неналежне закріплення дотепника стрілки. Ці дії в сукупності з діями інших обвинувачених у цій кримінальній справі призвели до аварії, що призвела до сходження електропоїзди з рейок, загибель 23 людей та заподіяння різних тілесних ушкоджень понад 150 пасажирам метрополітену.

Раніше звинувачення за аналогічною статтею Кримінального кодексу було пред'явлено старшому шляховому майстру служби колії ГУП "Московський метрополітен" Валерія Башкатову і помічникові дорожнього майстра шляху Юрію Гордова.

Всі обвинувачені перебувають під вартою.

В даний час по кримінальній справі триває проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин скоєного злочину.

Нагадаємо, 15 липня приблизно о 08:35 тунелю на перегоні між станціями Арбатсько-Покровської лінії Московського метрополітену "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" три вагони поїзда, що прямував на швидкості 70 км/год, зійшли з рейок, в результаті чого загинули 23 людини.