ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти екс-міністра оборони України

Слідчий комітет РФ порушив справу проти екс-міністра оборони України Фото: Анатолій Гриценко (grytsenko.com.ua)

Слідчий комітет РФ порушив справу проти Анатолія Гриценка

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив кримінальну справу проти екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка. Про це йдеться в повідомленні на сайті російського відомства.

Як повідомляється, у липні поточного року Гриценко в ефірі одного з українських телеканалів "публічно виступив із закликом до підриву автомобілів в Москві й Таганрозі". Слідчий комітет РФ розцінив такі заяви Гриценка як заклики до здійснення терористичної діяльності.

"Відповідно до ст.12 КК РФ іноземні громадяни, які не проживають постійно в Російській Федерації, які вчинили злочин за її межами, спрямований проти інтересів Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством. У зв'язку з цим Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно Анатолія Гриценка за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності)", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Гриценко очолював Міністерство оборони України з 4 лютого 2005 року по 18 грудня 2007 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Російської Федерації у зв'язку з конфліктом на сході України порушив 20 кримінальних справ стосовно посадових осіб Міністерства оборони України.