ua en ru

Слідчий комітет РФ відмовився долучити докази невинності Савченко до її справи, - адвокат

Слідчий комітет Російської Федерації відмовився долучити до справи докази невинності української льотчиці Надії Савченко, захист збирається оскаржити це рішення в судовому порядку найближчим часом.

Слідчий комітет Російської Федерації відмовився долучити до справи докази невинності української льотчиці Надії Савченко, захист збирається оскаржити це рішення в судовому порядку найближчим часом. Про це у своєму Twitter написав адвокат льотчиці Марк Фейгін.

"Отже, СК відмовився долучати адвокатські опитування Тараса Синяговского та ін.", - написав Фейгін.

За словами іншого адвоката Савченка Миколи Полозова, Слідчий комітет аргументував свої дії тим, що "зібрані захистом докази невинності Савченко не мають юридичної сили".

"Тобто викрадення людей, фабрикація справ, фальсифікація доказів мають юридичну силу, а збір доказів невинності не має?", - обурився у своєму Twitter Полозов.

"Безсумнівно, що позиція СК по справі Надії Савченко, що ігнорує право на захист нашої довірительниці, послідовна і беззаконна", - зазначив Фейгін.

"Як і раніше, захист Надії Савченко змушена констатувати, що процесуально права обвинуваченої абортировані і закон в справі відсутній", - додав він.

За словами захисту, постанову СК РФ про відмову в долучення доказів невинності Савченко захист оскаржить у судовому порядку найближчим часом.

Слідчий комітет РФ відмовився долучити докази невинності Савченко до її справи, - адвокат

Нагадаємо, 26 вересня Басманний районний суд Москви переніс засідання щодо розгляду скарги Савченко на постанову про призначення їй стаціонарної експертизи на 13 жовтня.

27 серпня 2014 р. Воронезький облсуд прийняв рішення залишити Савченко під вартою до 30 жовтня 2014 р. Також суд постановив провести Савченко психіатричну експертизу в інституті Сербського в Москві. У свою чергу Савченко написала заяву про заборону проводити над нею якісь тести, або застосовувати психологічні або фізичні методи впливу.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.