ua en ru

Слідчий комітет РФ звинувачує українських силовиків у "викраденні росіян"

Слідчий комітет РФ звинувачує українських силовиків у "викраденні росіян" Фото: Слідчий комітет Росії

Українські силовики нібито викрадали росіян для обміну

Слідчий комітет Російської Федерації звинувачує українських силовиків у "викраденні росіян з метою обміну". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету РФ.

Як повідомляється, управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії щодо невстановлених осіб з числа керівництва і співробітників силових структур України порушено кримінальну справу, в якій українські силовики звинувачуються в "організації злочинного угрупування", "викраденні людини" і "торгівлі людьми".

За даними російського слідства, в період з початку бойових дій на Донбасі (з квітня 2014 року) невстановлені особи з числа вищого керівництва силових структур України, "використовуючи свої владні та розпорядчі повноваження, створили організоване злочинне товариство з метою вчинення особливо тяжких злочинів - викрадення і подальшої торгівлі людьми для отримання іншої матеріальної вигоди".

"До складу злочинного товариства його керівники залучили підлеглих працівників з регіональних управлінь силових структур. Злочинна організація характеризувалася ретельним плануванням злочинів, сталістю форм і методів злочинної діяльності, чіткою ієрархічною структурою, а також згуртованістю. Об'єктами злочинних зазіхань членів угрупування стали громадяни Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Слідчому комітеті РФ стверджують, що в 2014 році в Україні був затриманий росіянин "за надуманою підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України". Йому нібито погрожували і примусили зізнатися, після чого він нібито уклав угоду з прокурором про визнання ним провини, а потім суд звільнив його від покарання, призначивши випробувальний термін. Після цього росіянина нібито "насильно вивезли в інший регіон України, де до цього моменту незаконно утримують у контрольованому силовиками приміщенні закритого типу".

Ще одного росіянина українські силовики "насильно схопили" нібито помістили в одну з "таємних в'язниць", де утримували "аж до обміну на українських військовослужбовців, полонених представниками самопроголошених Донецької та Луганської народних республік".

"В даний час слідство встановлює всі обставини цих злочинів, а також інших осіб, потерпілих від злочинної діяльності учасників зазначеного угрупування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України затримала в Рівному російського шпигуна.