ua en ru

СБУ затримала російського шпигуна у Рівному

СБУ затримала російського шпигуна у Рівному Фото: затримання російского шпигуна

Шпигуном виявився громадянин України, який постійно проживає в РФ

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України сьогодні, 9 жовтня 2016 року, затримали россійського шпигуна у Рівному. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки Украни.

"Шпигун - громадянин України, який постійно проживає в Росії, мав завербувати одного із старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ. За передачу документів з грифом "таємно" та "цілком таємно", що стосуються бойової підготовки, озброєння, мобілізаційного розгортання та військового співробітництва Збройних сил України з іноземними партнерами, агент ГРУ повинен був запропонувати українському офіцеру та його родині російське громадянство, а також гроші", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, сума "винагороди" залежала від актуальності та важливості військових секретів.

Як зазначається, про спробу вербовки співробітникам СБУ повідомив український військовий, який отримавши пропозицію про співпрацю з російськими спецслужбами.

"7 жовтня 2016 року російський шпигун в’їхав в Україну для отримання таємних документів, над якими вже "попрацювали" оперативники української спецслужби. Наступного дня він був затриманий співробітниками СБУ "на гарячому" під час одержання "флешки" з дезінформацією, яку вважав таємними документами військового характеру", - йдеться у повідомленні.

Крім того, СБУ вдалося встановити, що куратором шпигуна був співробітник ФСБ РФ Олександр Ілюхін.

СБУ затримала російського шпигуна у РівномуСБУ затримала російського шпигуна у РівномуСБУ затримала російського шпигуна у РівномуСБУ затримала російського шпигуна у РівномуСБУ затримала російського шпигуна у Рівному
Фото: СБУ затримала російського шпигуна

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті СБУ викрила організоване угруповання наркоторговців.