ua en ru

Слідком РФ звинуватив заступника голови Меджлісу Чийгоза в організації масових заворушень

Слідком РФ звинуватив заступника голови Меджлісу Чийгоза в організації масових заворушень Фото: Ахтема Чийгоза звинуватили в організації масових заворушень

Адвокати Чийгоза приступлять до ознайомлення справи вже завтра

Слідчий комітет Росії пред'явив заступнику Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу звинувачення в організації масових заворушень у Криму в лютому 2016 року. Про це у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

Згідно з Кримінальним Кодексом РФ, Ахтем Чийгоз залучається в якості обвинуваченого за статтею - "організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна".


"Давати свідчення в якості обвинуваченого Ахтем Чийгоз відмовився, так як раніше, в ході попереднього слідства, він дав вичерпні свідчення і додати йому на даний момент вже нічого", - зазначив у своєму повідомленні Полозов.

Захисники Ахтема Чийгоза ознайомляться з матеріалами справи вже завтра. А наступного тижня слідство виступить з клопотанням до суду про продовження запобіжного заходу.

Нагадаємо, Ахтем Чийгоз був заарештований 29 лютого 2015 року. Причиною арешту стала участь заступника голови Меджлісу в мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Раніше повідомлялося, що суд Криму на місяць продовжив арешт учасникам мітингу 26 лютого.