ua en ru

Слідчий комітет відреагував на заяву АПУ про підготовку РФ масштабної провокації проти України

Слідчий комітет відреагував на заяву АПУ про підготовку РФ масштабної провокації проти України Фото: Андрій Лисенко

Слідчий комітет РФ прокоментував заяву Лисенко

Слідчий комітет РФ відреагував на заяву представника Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО Андрія Лисенка про підготовку Росією провокації міжнародного масштабу проти України. Коментар опублікований на сайті відомства.

У Следкоме заявили, що вони "досить рідко" реагують на звинувачення на адресу Росії з боку представників української влади, проте на заяву Лисенка "відповідь напрошується сам".

"З досвіду слідчої роботи, якщо злочинець визнає факт злочину, згадує деталі, хоча і продовжує звинувачувати у всіх своїх жертв, значить, рано чи пізно визнає й свою вину. А ось мрії київських нацистів та організаторів геноциду на Донбасі, що судити їх будуть в комфортній для них Гаазі, - марні. Судити їх будуть в Одесі, містах Донбасу і протрезвевшем Києві теж", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи стосовно міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міністерства оборони України Віктора Муженка, командира Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) Анатолія Пушнякова, командувача Національної гвардії України Миколи Балана та інших осіб з числа військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії.