ua en ru

У Слов'янську окупанти обстріляли базу Червоного Хреста

У Слов'янську окупанти обстріляли базу Червоного Хреста Фото: у Слов'янську окупанти обстріляли базу Червоного Хреста (facebook.com/taras.logginov)

У Слов'янську Донецької області зі ствольної артилерії калібру 152 мм російськими військовими була обстріляна база евакуаційного загону Українського Червоного Хреста.

Про це заявив командир загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України Тарас Логгінов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Facebook.

Всього по центру було випущено чотири снаряди. В результаті обстрілу зруйновано будівлю, пошкоджено три автомобілі. На щастя, з волонтерів ніхто не постраждав. У зруйнованій будівлі розташовувався евакуаційний загін, який з 18 квітня займався евакуацією поранених, хворих, маломобільних цивільних місцевих жителів.

У Слов'янську окупанти обстріляли базу Червоного ХрестаТакож представники Товариства Червоного Хреста України доставляли місцевому населенню продуктові та гігієнічні набори, тарпалін і поліетилен для ремонту будинків, ковдри, медикаменти та питну воду.

Повідомляється, що це місце на всіх картах відзначено, як резиденція Червоного Хреста, про це знало російське командування. Ні на самій базі, ні по сусідству не було ніяких військових об'єктів. Завтра всі волонтери на решті техніки продовжать евакуацію цивільного населення.

У Слов'янську окупанти обстріляли базу Червоного Хреста