ua en ru

У Слов’янську двох поліцейських засудили до 9 років тюрьми за розбійні напади

У Слов’янську двох поліцейських засудили до 9 років тюрьми за розбійні напади Іллюстративне фото (k.com/nw_tv)

Поліцейські проникали у будинки людей, били їх та погрожували пістолетом

У Слов’янську двох поліцейських засудили до 9 років 6 місяців тюрьми за розбійні напади на людей. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прокурор Донецької області Євгеній Бондаренко.

Прокурор зазначає, що у Слов’янську поліцейські змусили місцевого мешканця надавати їм інформацію про осіб, які перевозять чи зберігають у себе вдома наркотичні засоби.

"За отриманими від інформатора даними інспектори зупинили на одній із вулиць міста автомобіль, у якому в результаті незаконно проведеного обшуку виявили наркотичний засіб - канабіс. За непритягнення водія до кримінальної відповідальності зловмисники змусили його віддати їм 6 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Ще у двох випадках інспектори навідались за адресами власників ацетильованого опію.

"Наносячи громадянам удари кулаками по голові і тулубу та погрожуючи вогнепальною зброєю, вони проникали до помешкань, проводили незаконні обшуки та, виявивши шприци з наркотичною рідиною, вимагали віддати їм "за мовчання" грошові кошти. Загалом від власників вказаного наркотичного засобу нападники отримали близько 50 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

У Слов’янську двох поліцейських засудили до 9 років тюрьми за розбійні нападиФото: напади поліцейських

Бондаренко повідомляє, що чоловіка, який допомагав поліцейським, засудиили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а самих поліцейських за розбій та вимагання коштів - до 9 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах на 3 роки та конфіскацією майна.

Крім того, обох засуджених позбавлено спеціального звання "капітан" та "лейтенант міліції".

Нагадаємо, у Кропивницькому викрили на хабарі інспектора виправної колонії.

Також жителя Луганської обл. засудили до 4 років в'язниці за хабар прикордоннику.