ua en ru

Слабкість у відновленні світової економіки може обернутися зростанням безробіття, - експерти

Слабкість у відновленні світової економіки може обернутися зростанням безробіття, вважає головний економіст групи HSBC Стівен Кінг.

«Якщо світова торгівля незабаром не відновиться, слабкість, виявлена ​​в останньому дослідженні EMI, швидше за все, обернеться втратою робочих місць. Вже зараз зростання зайнятості в країнах, що розвиваються майже зупинилося», - зазначив він.

За словами експерта, в Індії вже зафіксоване перше з початку 2009 р. зниження чисельності персоналу.

Зазначимо, згідно з індексом ринків, що розвиваються, (EMI) банку HSBC, у третьому кварталі 2011 р. економічне зростання в країнах, що розвиваються впало до мінімуму за останні 27 місяців. «Обсяги виробництва знизилися через млявий попит в розвинених країнах. У відповідь бізнес зменшив обсяги наявних у них невиконаних замовлень, щоб зберегти рівень ділової активності. Однак вільні виробничі потужності, що утворилися в результаті цього, призведуть до неминучої втрати робочих місць», - прогнозують аналітики.

У свою чергу, керуючий директор групи HeadHunter Михайло Жуков зазначив, що про негативну реакцію ринку праці свідчать і дані про те, що вперше за 2,5 роки кількість вакансій скоротилася на 7%. «Так ринок відреагував на можливість другої хвилі кризи», - зазначив експерт.