ua en ru

Sky News отримав доступ до даних 22 тис. бойовиків ІДІЛ

Sky News отримав доступ до даних 22 тис. бойовиків ІДІЛ Фото: на сьогоднішній день до ІДІЛ приєдналися громадяни 51 країни

Згідно з документами, на сьогоднішній день до ІДІЛ приєдналися громадяни 51 країни

У розпорядженні британської медіакомпанії Sky News виявилися досьє на 22 тисячі бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ). Як повідомляє канал, флеш-карту з секретною інформацією з підрозділу внутрішньої поліції ІДІЛ викрав колишній учасник угруповання.

Згідно з документами, на сьогоднішній день до ІДІЛ приєдналися громадяни 51 країни. Вступаючи в ряди джихадистів, вони зобов'язані вносити в анкету особисті дані, зокрема, імена, адреси, номери телефонів та інформацію про членів сім'ї. Всього в досьє, які складаються з 23 пунктів, присутні відомості про громадян з 51 країни, в тому числі, держав Західної Європи та США.

Передав файли чоловік, який представився як Абу Хамед. Він розповів, що він покинув ІДІЛ, бо в угрупованні перестали дотримуватися правил ісламу. Хамед повідомив, що зараз бойовики залишають Ракку, яка вважається столицею, і переміщуються у Сирійську пустелю. Він також заявив в інтерв'ю Sky News, що насправді ІДІЛ, курдські "Загони народної самооборони" і режим Башара Асада діють спільно проти помірної сирійської опозиції.

Нагадаємо, бойовики з так званої "Ісламської держави" можуть планувати "видовищний" теракт у Великобританії.