ua en ru

Скрипаля міг отруїти колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон", - Sunday People

Скрипаля міг отруїти колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон", - Sunday People Фото: Сергій Скрипаль (facebook.com/elcomercio.pe)

Британська поліція припускає, що підозрюваний вже повернувся до Росії

Колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля в Британії міг отруїти шпигун Федеральної служби безпеки Росії з позивним "Гордон". Про це йдеться в матеріалі видання Sunday People.

Повідомляється, що антитерористична поліція ідентифікувала можливого причетного до отруєння Скрипаля. За даними правоохоронців, злочин міг скоїти 54-річний колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон". Видання стверджує, шо він міг також використовувати псевдонім Міхаілс Савікіс та ще кілька інших. Передбачається, що він вже повернувся в Росію.

Як повідомив Sunday People колишній співробітник радянського КДБ Борис Карпічков, "Гордон" володіє бойовими мистецтвами і отримав юридичну освіту в Ризі. Для роботи він використав легенду процвітаючого бізнесмена в області безпеки. У той же час британські правоохоронці припускають, що за отруєнням Скрипаля може стояти група з шести осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція визначила підозрюваних у замаху на Скрипалів, проте їхні імена досі залишалися невідомими.