ua en ru

СКП РФ: Основна версія нападу на міліціонерів у Москві - їх професійна діяльність.

Слідство розглядає як основну версію причин нападу на міліціонерів у Москви їхню професійну діяльність, повідомив офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі (СКП) РФ Володимир Маркін. Зараз слідство вивчає відбитки пальців, виявлені на місці злочину. За попередніми даними, напад скоєно вихідцями з Кавказу, відзначив В.Маркін, передає телеканал "Росія 24".

Нагадаємо, інцидент стався минулої ночі близько 00:20 за московським часом на вул.Полоцька в московському районі Кунцево. Міліціонери групи швидкого реагування Денис Климович і Костянтин Биков звернули увагу на автомобіль BMW, у якого були відсутні державні номери. Співробітники міліції вирішили перевірити документи у водія і пасажирів. Відразу після цього особи, що знаходяться в салоні іномарки, відкрили вогонь. В результаті молодший лейтенант Д.Климович загинув, сержант К.Биков поранений.

В даний час у справі проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, які підлягають залученню в якості підозрюваних у скоєнні даних злочинів. Слідство вважає, що нападники були поранені, тому зараз міліція перевіряє всі довколишні лікарні. Оперативно-слідча група виявила на місці злочину паспорт і водійське посвідчення злочинців. Власники документів оголошені в розшук.

За фактом нападу порушено кримінальну справу за ст.317 Кримінального кодексу РФ (посягання на життя працівника правоохоронного органу) і ст.222 КК РФ (незаконний оборот зброї і боєприпасів).