ua en ru

Скотланд-Ярд почне розслідування відносно близького друга екс-міністра оборони Великобританії

Поліція Лондона готується почати розслідування відносно Адама Уерріті - близького друга екс-голови Міністерства оборони Великобританії Лайма Фокса, повідомляє ВВС.
Скотланд-Ярд підозрює Уерріті в тому, що він обдурив декількох своїх партнерів, представляючись радником голови військового відомства, і тим самим отримав ряд вигідних контрактів. Розслідування ініціював член британського парламенту від Лейбористської партії Джон Манн.
Крім того, Уерріті необґрунтовано супроводжував Фокса в закордонних поїздках, а також організував фонд, через який отримував гроші від різних осіб. "Співробітники відділу по боротьбі зі злочинами в економічній сфері розглянуть представлені матеріали на предмет наявності кримінального злочину в діях Уерріті", - прокоментували цю інформацію в поліції Лондона.
У Скотланд-Ярд також надійшла вимога перевірити колишнього голову військового відомства країни на предмет отримання незадекларованих коштів з фонду, організованого його другом.
Нагадаємо, міністр оборони Великобританії Фокс 9 жовтня 2011 р. приніс офіційні вибачення голові уряду країни Девіду Кемерону, а 14 жовтня подав прохання про відставку. У Кабінеті міністрів вже визначилися з новим головою військового відомства, на цю посаду призначений Філіп Хаммонд.