ua en ru

Скотланд-Ярд заарештував 5 співробітників таблоїду The Sun

Лондонська поліція заарештувала 5 співробітників популярного британського таблоїду The Sun, яких підозрюють в підкупі офіцерів Скотланд-Ярду і чиновників з метою отримання конфіденційних відомостей, що використовуються при написанні статей. Про це повідомляється в прес-релізах правоохоронного відомства і материнської компанії видання - американської News Corp. Всього в рамках цієї справи арештовано 8 осіб, включаючи співробітника поліції і працівника Міноборони королівства.

У повідомленні News Corp. наголошується, що правоохоронці провели обшуки в будинках і на робочих місцях журналістів.

"Всі п'ять осіб підозрюються в корупції, в підбурюванні держслужбовців до правопорушень, співучасті в них, а також в змові з метою їх здійснення", - підкреслюється в повідомленні поліції.

Головний редактор The Sun Домінік Моан заявив, що шокований діями поліції. "Мене, як і всіх, шокували сьогоднішні арешти, але я продовжу роботу, щоб ми подолали поточні складнощі, - заявив Моан. - У нас блискучий колектив, ми несемо відповідальність перед своїми читачами і продовжимо свою справу. Зараз ми зайняті новим номером, який вийде в понеділок".

Раніше повідомлялося, що в Лондоні поліція провела обшуки в офісах News International і заарештувала 4 особи.