ua en ru

Швидкість передачі даних до реєстру е-декларацій неприпустимо низька, - Держспецзв'язок

Швидкість передачі даних до реєстру е-декларацій неприпустимо низька, - Держспецзв'язок Фото: е-здійснюють декларування на неприпустимо низькій швидкості

Проблеми функціонування реєстру зафіксували 26 березня у пік навантаження

Швидкість передачі даних до державного реєстру електронних декларацій неприпустимо низька. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Євдоченко Леонід, передає кореспондент РБК-Україна.

"В апаратному устаткуванні при передачі даних в сховища дуже низька швидкість передачі цих даних - 29 мегабіт в секунду. Це є неприпустимим для системи масового обслуговування, якою є сьогодні державний реєстр. Фактично на сьогодні при таких умовах в реєстр подано 1 млн 349 тис. декларативних документів, які вже знаходяться в реєстрі, збережено майже 400 тис. чернеток цих документів. Кількість записів уже понад 250 млн", - заявив Євдоченко.

За його словами, проблеми функціонування реєстру були зафіксовані 26 березня під час зростання пікової навантаження на реєстр, коли середня кількість одночасних сесій зросла до 2 тисяч запитів у секунду.

До кінця 2016 року - першого етапу електронного декларування - у реєстрі було збережено близько 115 тис. документів. Другий етап передбачає збереження понад 1,5 мільйона декларацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман порадив всім членам Національного агентства з питань запобігання корупції піти у відставку із-за проблем в роботі реєстру електронних декларацій.