ua en ru

Помер легендарний капітан і тренер "Ліверпуля" Моран

Помер легендарний капітан і тренер "Ліверпуля" Моран Фото: Ронні Моран

Він віддав 47 років свого життя роботі в мерсисайдському клубі

Відомий гравець і тренер "Ліверпуля" Ронні Моран пішов з життя у віці 83 років. Про це в Twitter повідомив син легендарного гравця Підлогу Моран.

"Я спустошений. Від імені родини повідомляю, що в результаті нетривалої хвороби сьогодні вранці помер мій батько", - написав Моран.

Ронні підписав свій перший професійний контракт з "Ліверпулем" ще до свого повноліття в січні 1952 року і захищав кольори мерсисайдського клубу по 1968 рік. На рахунку Ронні Моран 343 матчів та 16 забитих м'ячів. Виступав на позиції лівого крайнього захисника.

У 1966 році Ронні увійшов до тренерського штабу Шенклі і продовжив грати за резерв на протязі 2 років, передаючи свій досвід молодому поколінню. З 1991 по 1992 рік працював тренером "мерсисайдців". Саме під керівництвом Ронні Морана "Ліверпуль" став володарем Кубка Англії в 1992 році, обігравши у фіналі "Сандерленд" з рахунком 2:0.

altФото: Моран

Після 46 років роботи в клубі Ронні Моран в 1998 році пішов на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, гравець збірної України з пляжного футболу Євген Рябчук помер у віці 28 років. Раніше у нього був діагностований рак печінки. У січні Рябчук повинен був перенести операцію, а потім пройти курс хіміотерапії, але не зміг впоратися хворобою.